Suroviny
500 g hladkej múky
1 prášok do perníkov
nastrúhaná citrónová kôra
250 g medu
trochu teplého mlieka
200g namletých olúpaných mandlí
150 g práškového cukru
vajce a olúpané mandle na ozdobu
tuk na vymastenie plechu
Postup
Asi dva dni dopredu sparíme mandle vriacou vodou, olúpeme ich a necháme osušiť, aby išli dobre pomlieť.
Med rozohrejeme v teplom mlieku. Múku, cukor, prášok do perníkov, citr. kôru a mleté mandle dáme do misky, pridáme teplé mlieko s medom a vypracujeme cesto. Ihneď vyvaľkáme cesto na plát asi pol centimetra hrubý, vykrajujeme rôzne tvary a kladieme na vymastený plech. Perníčky potrieme rozšľahaným vajcom a ozdobíme polovicou mandlí. pečieme v predhriatej rúre ( 180°C, asi 10 minút piecť). Perníčky necháme aspoň 10 dní odležať.