Suroviny
1 kg hladkej múky
600 g Hery
400 g práškového cukru
4 žĺtky
3 lekváre po 320 g (ríbezľový, linecký) – nesmie obsahovať kúsky ovocia.
Postup
Cesto vypracujeme z múky, Hery, cukru a žĺtkov. Zabalené v potravinárskej fólii necháme v chlade odležať. Na pomúčenej doske vyvaľkáme z cesta placku a vykrajujeme koliečka. Rovnaký počet koliesok plých ako aj koliesok s vykrojeným stredom. Pečieme na plechu v predhriatej rúre na 160°C.
Tipy
Tip na pečenie: teplovzdušná rúra 160 °C
plechy v polohe 2,3,5
doba pečenia asi 15 až 20 minút
Kolieska po vychladnutí zlepujeme lekvárom. Necháme odležať 2 až 3 týždne.
Linecké kolieska