Radi mašrtíte, nechcete piecť cukrovinky a chcete niečo rýchle? Skúste alternatívu talianského múčnika tiramisu bez rizika nákazy salmonelou zo surových vajec.
Suroviny
2 mäkké tvarohy vo vaničke (500g)
1 šľahačka v prášku Dr. Oetker
150ml mlieka
100 g horkej čokolády
3 dl rozpustenej kávy
3 lyžice rumu
práškový cukor
200 - 400 g cukrárskych dlhých piškót
Postup
Uvarenú kávu nechajte vychladnúť, pridajte rum a podľa chuti cukor.
Ušľahajte šľahačku podľa návodu na výrobku.
Zmiešajte tvarohy, časť ušľahanej šľahačky, cukor podľa chuti a vyšľahajte ručným šľahačom do peny.
Vo vodnej lázni rozpustite čokoládu a až trochu vychladne, tak ju postupne vyšľahajte do tvarohovej hmoty. Hustotu a sladkosť krému si dolaďte eventuálnym pridaním šľahačky a cukru. Do pohára alebo hlbších misiek pokladajte striedavo piškóty navlhčené v rumovej káve a krém. Povrch môžete posypať Grankom. Dajte asi na tri hodiny odležať do chladničky.