Vanilkové rošteky

Tip: Počasie na Vianoce



Suroviny
600 g hladkej múky
360g Hery
240g pomletých mandlí
120 g práškového cukru
práškový cukor a vanilkový cukor na obalenie upečených rohlíčkov

Postup
Asi dva dni dopredu olúpeme mandle (sparíme ich vriacou vodou – ľahko sa olúpu a asi dva dni ich necháme rozložené oschnúť). Cesto vypracujeme z hladkej múky, Hery, namletých mandlí a práškového cukru. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a necháme v chlade niekoľko hodín odležať. Potom vytvarujeme rukami rohlíčky a kladieme na plech. Pečieme v predhriatej rúre. Ešte teplé rohlíčky obaľujeme v zmesi práškového a vanilkového cukru. Necháme 2 až 3 týždne odležať.

Tipy
Tip na pečenie: teplovzdušná rúra 160 °C
plechy do polohy 2,3,5
doba pečenia asi 15 až 20 minút
Rešpektujte skúsenosti s vlastnou rúrou.

Tip na ukladanie: Tortová krabica (k zakúpeniu v papierníctve) vyložená alobalom (cukrovinky sú mastné) a desiatovým papierom.

Vanilkové rošteky
Vanilkové rošteky

Vianoce 2016 © info@vasevanoce.cz, Počasí, Počasie, Vánoce